Mutasd a térképen ›

Fehértó Napja

Magyarország hét természeti csodája között jegyzik a kardoskúti Fehér-tó környékét egy televíziós szavazás alapján. A kezelő nemzeti park és a helyi önkormányzat rendezvényekkel is népszerűsíti a helyet, ezáltal a természetvédelmet.

Immár 14 alkalommal rendezték meg a Fehér-tó napját, minden esetben szeptember közepén a Körös-Maros Nemzeti Park, illetve a kardoskúti önkormányzat szervezésében. Ez a nap azért fontos a természetbarátok számára, mert nem csak azokat a helyeket tekinthetik meg, amelyeket bármelyik más napon meglátogathatnak, hanem a nagyközönség elől elzárt különlegességeket is.

A központi helyszín a Kardoskúti Múzeum, de természetesen az érintettek természetesen nem egy helyben ülnek, hanem szakszerű vezetés mellett bejárhatják a tó környékét, illetve a pusztát, mely páratlan növény- és állatvilággal rendelkezik, különösen madárvilága egyedülálló.

Az időpont kiválasztása nem véletlen, hiszen ez a kora őszi időpont a legalkalmasabb a madármegfigyelésre – erre egész nap lehetőség nyílik a Fehér-tó napján, mint ahogy az őshonos háziállatok megtekintésére is.

Ezen túl kiállítások, előadások, bemutatók járulnak hozzá a környék bemutatásához, illetve a természet mellett a pusztai kultúra értékeiből is ízelítőt adnak a szervezők: néptánccsoportok, folklórzenekarok, kézművesek mutatják be tudásukat, illetve állítják ki portékáikat, míg a legkisebbeket különböző természetközeli játékos programok várják.

Képek

A település további attrakciói

Kardoskút - A forradalmak emlékműve A forradalmak emlékműve Kardoskút 1999-ben emeltek emlékművet Kardoskúton a két legnagyobb forradalom emlékére. Emlékmű, szobor
Kardoskút - Kardoskúti Fehértó Fehér-tó Kardoskút A kardoskúti Fehér-tó 1966-tól természetvédelmi terület, 1997-től a Körös-Maros Nemzeti Park része. Természeti
Kardoskút - Pusztaközponti Múzeum Pusztaközponti Múzeum Kardoskút A község központjától néhány kilométerre található az úgynevezett Pusztaközpont, ahol a Kardoskúti Múzeum várja a érdeklődőket. Kiállítás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

/ 10

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!