Mutasd a térképen ›

Pusztaközponti Múzeum

A község központjától néhány kilométerre, a Hódmezővásárhelyre vezető úton található az úgynevezett Pusztaközpont, ahol a Kardoskúti Múzeum várja a érdeklődőket.

A múzeumot 1989-ben, még abban az időszakban hozta létre a megyei múzeumok igazgatóságának természettudományi osztálya, amikor még Fehér-tó természetvédelmi terület volt (nyolc év múlva, 1997-ben lett a Körös-Maros Nemzeti Park része).

Az állandó kiállítás fotókkal, rajzokkal, archív térképekkel, preparátumokkal mutatja be a Fehér-tó és környéke természeti értékeit, a puszta évszázados változásait.

Ha meg kívánja tekinteni a kiállítást, célszerű előre bejelentkezni a +36 (30) 475-1776-os számon, ugyanis a múzeumnak nincs állandó nyitva tartási ideje. Kérésre szakvezetést biztosítanak.

Képek

A település további attrakciói

Kardoskút - A forradalmak emlékműve A forradalmak emlékműve Kardoskút 1999-ben emeltek emlékművet Kardoskúton a két legnagyobb forradalom emlékére. Emlékmű, szobor
Kardoskút - Kardoskúti Fehértó Fehér-tó Kardoskút A kardoskúti Fehér-tó 1966-tól természetvédelmi terület, 1997-től a Körös-Maros Nemzeti Park része. Természeti

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

/ 10

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!