Mutasd a térképen ›

Paprika fesztivál

Ha alaposan megnézzük a nagybánhegyesi légifotókat, rengeteg fóliasátor tárul elénk. Ezekben többnyire paprikát termelnek.

A településen nagy hagyománya van a zöldségkertészetnek, melyet a lakosságcsere után ide telepített felvidéki magyarok honosítottak meg a leírások szerint. A fóliasátrak legtöbbjében a legnépszerűbb magyar fűszernövény terem, nem véletlen tehát, hogy a helyiek évente egyszer meg is ünneplik a paprikát.

A kétnapos paprikafesztivál évről évre a szakmai rendezvények mellett a kikapcsolódás jegyében zajlik. Az előbbiek során elsősorban fajtabemutatók, növényvédelmi tanácsok, a piaci lehetőségek lehetősége szerepel napirenden, míg a szélesebb nyilvánosságoknak szánt programok minden korosztály számára vonzó programokat kínálnak évről évre.

S ha paprika, akkor lecsó: a paprikafesztivál egyik fénypontja évről évre a lecsófőző verseny, ahol ismét bebizonyosodik, hogy a kedvelt magyar étel ezernyi módon készíthető el.

A rendezvény időpontja 2014-ben: 2014. augusztus 9-10.

Képek

A település további attrakciói

Nagybánhegyes - Evangélikus templom, főtér Evangélikus templom, főtér Nagybánhegyes A nagybánhegyesi szlovák telepesek révén a községben az evangélikus gyülekezet rendelkezett először saját templommal. Vallás
Nagybánhegyes - Nagybánhegyesi Termálfürdő Nagybánhegyesi Termálfürdő Nagybánhegyes Elsősorban a mozgásszervi és a bőrbetegségekben szenvedőknek ajánlják a nagybánhegyesi jódos termálvizet. Fürdő, strand

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

/ 10

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!