Mutasd a térképen ›

Evangélikus templom, főtér

A nagybánhegyesi szlovák telepesek révén a községben az evangélikus gyülekezet rendelkezett először saját templommal: 1895-ben szentelték azt fel Luther helyi követői.

Előtte volt már templomuk, a ma is meglévő kistemplom, mely 1859-ben épült. A jelenlegi templom tervezője Krim József nagylaki építész volt, aki 19 ezer 999 korabeli forintért vállalta a munkát a korabeli feljegyzések szerint. Az eklektikus stílusban épült templomot 1922-ben újították fel, akkor körbefutó erkélyt is építettek a tornyára. A templom egyhajós, déli része tornyos, magassága 47 méter.

Nagybánhegyesnek egyébként közös evangélikus egyházközsége van a szomszédos Magyarbánhegyessel, melynek temploma jóval később, 1949-ben készült el. A templom műemléki védelem alatt áll.

Jelenleg Nagybánhegyesen vasárnaponként 11 órakor tartanak istentiszteletet, míg a szomszéd településen havi három alkalommal: az első, harmadik és ötödik vasárnap délután fél háromkor.

Képek

A település további attrakciói

Nagybánhegyes - Nagybánhegyesi Termálfürdő Nagybánhegyesi Termálfürdő Nagybánhegyes Elsősorban a mozgásszervi és a bőrbetegségekben szenvedőknek ajánlják a nagybánhegyesi jódos termálvizet. Fürdő, strand

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

/ 10

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!