A környék egyik rangos gasztofesztiváljává nőtte ki magát a Gádorosi Nemzetközi Disznótoros Nap.
Az immár több, mint egy évtizede megrendezett disznótoros nap kezdeményezője és szervezője a Gádorosi Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület, illetve a helyi önkormányzat. A helyiek szerint a minden év első márciusi hétvégéjén megrendezett esemény titka, hogy a gádorosiak összefogása, tevékeny részvétele révén olyan professzionálissá válik a szervezés, hogy mindenki szívesen visszajár, sőt újabbak jönnek.
A nemzetközi jelző nem túlzás, hiszen már szinte minden környező országból is érkeznek résztvevők Erdélyből, Kárpátaljáról, a Felvidékről és a Vajdaságból. A feladat végtelenül egyszerű: minden négyfős csapatnak be kell mutatnia, hogyan dolgoz fel egy fél disznót, természetesen időre és ügyelve a formai részletekre is, beleértve a feldolgozás módját, az elkészült ételek minőségét, a néphagyományok bemutatását, az asztal díszítését.
A zsűriben neves gasztronómiai szakemberek foglalnak helyet, közülük Benke László mesterszakács már örökös zsűrielnöknek számít. A rendezvényen külön díjazzák a különböző disznótoros ételeket, a megjelenést, a kísérő ételeket (sütemény, savanyúság) és az összpontozás alapján derül ki, melyik tájegységben a legjobb a disznótoros lakoma.
A XII. Gádorosi Nemzetközi Disznótoros Nap időpontja 2014-ben: 2014. március 1.