Pusztaottlaka

A mindössze félezer fős Pusztaottlaka múltja, jelene több szempontból is eltér a környező települések történetétől.

Bár a település magyar nevet visel a középkor óta (Othlaka, illetve Ottlaka néven jegyezték akkoriban), ami nagy valószínűséggel az Oth (Ott, Ottó) névből ered, valójában románok telepítették újra a XIX. században. A legendárium szerint egy Stefan Rosu nevű helyi földtulajdonos születésnapján nagy mennyiségű földet mért ki a szegényeknek, hogy itt gazdálkodhassanak.

Napjainkban is meghatározója a kis közösségnek a románajkú lakosság, akik 2013-ban vehették birtokukba román ortodox templomukat, melyet Szent Györgyről neveztek el. Pusztaottlaka 1928 óta szerepel ezen a néven a hivatalos dokumentumokban, három különálló egység alkotja: Petőfi-sor, Tökfalu és Bagófalu – ez utóbbi a település központi része.

Az egyik legfontosabb turisztikai vonzerőt a LikeFest park jelenti, melynek fő attrakciója a vadaspark, ahol az őshonos állatok mellett egzotikus kedvencek is megtekinthetők. Állatsimogató, pusztakocsikázás, lovaglás vár az érdeklődőkre, de a technikai sportok kedvelői is találnak elfoglaltságot, hiszen quadozni is lehet a parkban. Ugyanitt rendszeresen tartják meg a területi ladakrossz versenyeket, de sikeres volt a Fighters Run helyi fordulója is. Ugyancsak a LikeFest park ad otthont rendszeresen a megye legnagyobb gyermeknapi rendezvényének, illetve különböző szórakoztató programoknak, fesztiváloknak.

Képek

Település attrakciói

Pusztaottlaka - Családi és Gyermeknap Családi és Gyermeknap Pusztaottlaka A megye legnagyobb szabású családi programjává nőtte ki magát a pusztaottlakai családi és gyermeknap. Ismétlődő rendezvény
Pusztaottlaka - Likefest Park Likefest Park Pusztaottlaka Az egykori pusztaottlakai téeszmajorban ma már pihenőpark, állatsimogató, ifjúsági szálló, autókrosszpálya várja az érdeklődőket. Park

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!