Horgászbottal Orosházán és Dél-Békésben

Bár a térségre nem elsősorban a vizes területek nagy száma jellemző, azért számos, talán még kevéssé ismert horgászparadicsom kínálja magát Orosháza környékén, illetve Dél-Békésben.

Orosházán több nagyobb horgásztó várja a sportág szerelmeseit. A gyopárosi Déli-tó a tórendszer egyik ékessége, melynek egyik fő előnye, hogy néhány lépésnyire található több szálláshely is, így aki nem akarja vesztegetni az időt másra, válassza ezt.

Ezen túl a Béke-horgásztó, vagy más név Homokbánya-tó várja a pecásokat, mely ugyancsak könnyen megközelíthető mind Gyopárosfürdőről, mind a városból, sőt több környékbeli településtől – Székkutas, Nagymágocs, Gádoros stb. – sem esik messze, így akár kerékpárral is megközelíthető.

A harmadik jelentősebb horgászhely az úgynevezett Téglagyári tavak, ahová akár családostól is mehetünk, hiszen játszótér, szabadtéri főzési lehetőségek szolgálják az aktív vagy passzív pihenést.

Dél-Békés több településére is érdemes magunkkal vinni a horgászfelszerelést. Mezőkovácsházán például a Kuliga-horgásztó ígér kellemes környezetben kikapcsolódást. Kisdombegyház határában egy kisebb horgásztó ígér jó fogást, míg Nagykamaráson a Boda-tó várja a horgászokat.

Jelentős, országosan jegyzett horgászparadicsom a kevermesi bányatavak vize, ahol több rangos versenyt is rendeztek már, egy ilyen megmérettetésen akadt horogra az a harcsa, melynek képe bejárta mind a hírportálokat, mind a közösségi médiát néhány évvel ezelőtt.

Kapcsolódó ajánlatok

Gyopárosi Déli-tó Orosháza A horgászok számára valóságos paradicsom a gyopárosi Déli tó. Horgászat
Orosháza - Homokbánya tó Homokbánya tó Orosháza Annak ellenére, hogy Orosháza és környéke nem mondható vizes környéknek, a horgászok azonban nem panaszkodhatnak. Horgászat
Téglagyári tavak Orosháza A város közkedvelt horgászhelyeinek egyike az úgynevezett téglagyári tavak, mely 11 hektáron biztosít kellemes környezetet a pecásoknak. Horgászat
Kevermes - Bányatavak Bányatavak Kevermes A „középső”, az „öreg” és a „nagy" tó - így nevezik az országos szinten jegyzett kevermesi bányatavakat. Horgászat

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!