2014-es dél-békési és orosházi programajánló

Orosháza és Dél-Békés települései számos izgalmas programmal és rendezvénnyel várják az ide látogató vendégeket a 2014-es évben – az alábbiakban az év legfontosabb programjait válogattuk össze Önöknek. További rendezvényekről a Rendezvények oldalon tájékozódhat.

Kiemelt 2014-es programok

Orosháza Fesztivál
Orosháza, 2014. július 5-6.

Mindkét nap közönségprogramok, kirakodóvásár, bemutatók várják az érdeklődőket a Rendezvénytéren. A fő fellépő a Kiscsillag zenekar.

Sör-Virsli Fesztivál a gyopárosi fürdőben
Orosháza-Gyopárosfürdő, 2014. július 11-13.

Sztárfellépők, gyermekprogramok, sör és virsli minden mennyiségben… Gondolj egy élményre! Gyopárosfürdőn megtalálod! Családi fürdőben családi programok, avagy visszatapsoltuk a Sör-Virsli fesztivált. 2014. július 11-13 között a fürdő területén az Orosházára “költözött” Jövő Építők TDM Városmarketing Irodája a fürdővel közösen szervezi meg a leginkább családi rendezvényként jellemezhető fesztivált.

Medgyesegyházi Dinnyefesztivál 2014
Medgyesegyháza, 2014. augusztus 1-3.

Medgyesegyháza rendezvénynaptárában lassan két évtizede foglal el előkelő helyet a Dinnyefesztivál. Idén 20. alkalommal rendezzük meg 2014. augusztus 1-3. között. A háromnapos program most sem nélkülözheti a dinnye termesztésének helyi hagyományait, ami a múlt század első felére vezethető vissza helységünkben. Mivel napjainkban az ország dinnyetermésének 60%-át adja a település és környéke, a dinnye exportnak, pedig fele származik Dél- békésből, természetes, hogy ez a téma többször is terítékre kerül majd.

Nagybánhegyesi Paprikafesztivál
Nagybánhegyes, 2014. augusztus 9-10.


A helyiek fő megélhetési forrása a fóliás kertészet, ezen belül a paprikatermesztés. Ezen a hétvégén szakmai konzultációk és szórakoztató programok sora várja az érdeklődőket és ismét kiderül, ki főzi a legjobb lecsót.

XIII. Tótkomlósi Napok
Település: Tótkomlós
Időpont: 2014. augusztus 14-17.

Szórakoztató programok, gasztronómia, kiállítás, játékos programok a Szent István-napi búcsú idején.

Mezőkovácsházi Napok
Település: Mezőkovácsháza
Időpont: 2014. augusztus 18-20.

Háromnapos ünnepségsorozat keretében ünnepel a város, kulturális, sport és szórakoztató programok várják a helyieket és vendégeiket.

XI. Európai Kenyérünnep és Augusztus 20-i ünnepi programok
Település: Orosháza-Gyopárosfürdő
Időpont: 2014. augusztus 20.

A kenyérünnep a múlt század elején világhírű orosházi kenyér rangjának, hírének megújítását és nemzetközi elismertségének célzó országos kenyérünnep továbbfejlesztése. Az ünnepi hétvégén számos rendezvény várja a fürdővárosba érkező vendégeket. Lesznek koncertek is és tűzijáték zárja a programsorozatot.

Korábbi programok

Mezőhegyesi Kanca-és Ménverseny
Mezőhegyes, 
2014. június 6-8.


A verseny a kancák és a mének részére két-két kategóriában kerül lebonyolításra; az I. kategória a fiatal (5-7 éves) lovak, a II. kategória pedig a képzettebb, a 7 éves és idősebb lovak számára. A verseny a legmagasabb díjazású hazai versenyek közé tartozik. További érdekesség, hogy a képzettebb lovak, tehát a II. kategória első öt kanca és öt mén helyezettje együtt indul a szuperdöntőben, ahol az abszolút győztes külön díjazásban is részesül.

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!