Hőlégballon Fieszta 2019

2019. szeptember 5. - 8.

A tavalyi rendezvény nagy sikerét követően, az Orosházi Nyár 2019 programsorozat részeként idén is nagyszabású hőlégballon fieszta veszi kezdetét Orosháza-Gyopárosfürdő légterében 2019. szeptember 5. és 8. között.

Az Aquila Team és az Orosháza Város Önkormányzatának rendezvényszervezői közös szervezésében megvalósuló eseményen 10 hőlégballonos csapat teszi tiszteletét.

Időpont: 2019. szeptember 5-8.
Helyszín: Orosháza-Gyopárosfürdő rendezvénytér

Hőlégballon fieszta Orosháza-Gyopárosfürdő 2019

A tavalyitól eltérően a szervezők egy pluszszolgáltatással is készülnek az érdeklődők számára, amely a függeszkedés lesz.

A függeszkedés annyiból tér el a repüléstől, hogy a légijárművet kötelekkel rögzítik a földhöz, így az elrepülni nem képes. Az érdeklődők 30-40 m távolságból tekinthetik meg Gyopárosfürdőt. A függeszkedés csak kellő számú érdeklődés esetében valósul meg!

Repüljön Ön is – jegyek korlátozott számban elérhetők!

A Fieszta ideje alatt lehetőség nyílik mintegy 1 órás utazásra a hőlégballonok egyikén – jegyek korlátozott számban vásárolhatók. A jegyvásárlásról érdeklődjenek az orosházi Tourinform irodában (telefon: +36-30/163-9688, e-mail: tourinformoroshaza@gmail.com, cím: 5900 Orosháza, Mikszáth Kálmán utca 2.)

Jegyárak
Ballonon repülés: 30.000 Ft
Függeszkedés: gyermek (12 éves korig): 4.000 Ft; felnőtt: 6.000 Ft

Hőlégballon fieszta Orosháza-Gyopárosfürdő 2019

Tervezett repülési program

A repülések csütörtöktől szombatig terjedő időszakban minden nap a kora reggeli és késő délutáni órákban valósulnak meg. A vasárnapi nap folyamán a hőlégballon pilóták látványos ügyességi játékát tekinthetik meg.

Az utolsó repülési napon a ballonok közvetlen a város fölött fognak átrepülni célpontul véve Orosháza Főterét.

  • 2019. szeptember 5. – repülés délelőtt és délután
  • 2019. szeptember 6. – repülés délelőtt és délután
  • 2019. szeptember 7. – repülés délelőtt és délután
  • 2019. szeptember 8. – délelőtt kulcsos repülés
  • Eredményhirdetés: 2019. szeptember 8.-án 12:00

A felszállási időszakok tervezett kezdete: délelőtt 06:00, délután 18:00

Repülésvezető: Paál Dávid
Biztonsági tiszt: Füle Zoltán
Mérőcsoport vezető: Poór Zoltán

A program változásának jogát fenntartjuk, mivel az időjárás és egyéb természeti tényezők befolyásolhatják a ballonok repülési irányát vagy felszállását!

Ez a rendezvény az Orosházi nyár 2019 rendezvénysorozat része. További információk a rendezvénysorozatról

Hőlégballon fieszta Orosházán 2018 – galéria

Hőlégballon fieszta Orosházán 2018 – videó

Fotó: Aquila Team

Fürdőzés Gyopároson

Kösse össze ezt a programot egy kiadós lubickolással – szeptember elején is várja Önt az Alföld gyöngyszemeként emlegetett, 20 hektáros ősparkban elterülő Orosháza-Gyopárosfürdő fürdőkomplexum, amely egyszerre strand, élményfürdő és gyógyvizes gyógyfürdő. A fürdő árairól itt tájékozódhatnak kedves vendégeink.

Orosháza-Gyopárosfürdő

Közlekedés, parkolás

2019 szeptemberében is jár a Dotto-kisvonat, amellyel Orosháza belvárosából is kényelmesen megközelíthető a program helyszíne: további információk és menetrend. Az autóval érkezőknek jó hír, hogy a parkolás Orosházán szinte mindenhol ingyenes, csak a fürdő közvetlen közelében, egy kis szakaszon kell parkolási díjat fizetni – további információk a parkolásról.

Szállás

Orosháza belvárosában, valamint az attól 2,8 km-re lévő Gyopárosfürdő városrészben mintegy 40 hotel, panzió, magánszállás és kemping várja vendégeit. Foglaljon szállást weboldalunkon, vagy pedig a Booking.com szállásportálon. Az akciókért és egyedi szállásajánlatokért iratkozzon fel hírlevelünkre vagy kövesse Facebook-oldalunkat!

Térkép

Információk

Tel: +36 (68) 414-422
E-mail: oroshaza@tourinform.hu

A rendezvénysorozat plakátjai

Orosházi Nyár 2019 I. plakát

Orosházi Nyár 2019 II. plakát

Hasznos linkek


Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!